MILYEN BALESETBIZTOSÍTÁST NYÚJT A MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA A CIG PANNÓNIA ÉLETBIZTOSÍTÓ Nyrt, A MOHOSZ HIVATALOS BIZTOSÍTÁSI PARTNERÉNEK KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL?

A Magyar Országos Horgász Szövetség számára kiemelten fontos a horgászengedéllyel, horgászkártyával rendelkező tagság biztosítási védelme is, ezért a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt.-vel együttműködve balesetbiztosítási csomagot dolgoztuk ki tagjaink számára, amelyet a 2024. évre is meghosszabbítunk.

A biztosítási program keretében a tagok széles körű biztosítási védelmet kapnak, mely a baleset bekövetkezte esetén azonnali segítséget nyújt a károsult, vagy családja számára.

A biztosítási kockázatokra a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. nyújt biztosítási fedezetet.

A biztosítás teljes díját a MOHOSZ vállalja magára, a tagoknak nincs díjfizetési kötelezettsége!


Milyen típusú a biztosításról van szó?
Olyan összegbiztosítás, amely alapján a biztosító a szerződésben meghatározott kockázatokra fedezetet nyújt és szolgáltatást teljesít a biztosítási események bekövetkezésekor.


Milyen baleseti kockázatokra terjed ki a biztosítás? 

A biztosítás szolgáltatásai

Baleseti halál: Ha a biztosított balesetet szenved, és annak következtében a balesetet követő egy éven belül meghal, akkor a biztosító kifizeti a biztosítási összeget. Ha a bármely okú haláleseti térítés és baleseti halál is szerepel a szerződésben, akkor a balesetből eredő halál esetén mindkét biztosítási összeget kifizeti a biztosító.


Baleseti rokkantság: rokkantsági fokig, a rokkantság mértékével megegyező %-ban meghatározott egyösszegű arányos térítés. Biztosítási esemény a baleset, ha annak következtében a biztosított maradandó egészségkárosodást szenved. Az egészségkárosodás mértékét a biztosító orvosa állapítja meg, és az független az orvosszakértői intézet által megállapított egészségkárosodástól. 


Csonttörés: Ha a biztosított baleset következtében csonttörést, csontrepedést szenved, akkor a biztosító – a törések számától függetlenül – kifizeti a biztosítási összeget egyszeri kifizetésként. A fogtörés ebből a szempontból nem számít csonttörésnek.


Baleseti műtéti térítés: A biztosító akkor nyújt szolgáltatást, ha a biztosítottat baleset miatt megműtik. A térítés mértékét a műtét WHO kódja határozza meg. A biztosítási összeg 100%, 50%, 25% vagy 15%-át fizeti a biztosító, illetve egyes beavatkozások a nem térített kategóriába esnek, ebben az esetben a biztosító nem nyújt szolgáltatást.


Baleseti kórházi napi térítés: Ha a biztosított balesetből eredően kórházban fekvőbeteg volt, akkor minden kórházban töltött napra jár a biztosítási összeg. A térítés mértékét úgy kell meghatározni, hogy a kórházi ápolási napok számát meg kell szorozni a biztosítási összeggel. 

Baleseti költségtérítés: biztosítási esemény a biztosított poggyászának, ruházatának, a balesettel együtt járó sérülése, megsemmisülése. 
A biztosítási védelem nem terjed ki készpénzre, készpénzt helyettesítő eszközre, ékszerekre, nemesfémekre, művészeti tárgyakra, gyűjteményekre, nemes szőrmékre, állatokra, értékpapírokra, okmányokra, menetjegyre.

Általános információ a biztosításról
Kötvényszám: 1601002254
Kockázatviselés kezdete: 2023. január 1., ezen dátum után csatlakozók
esetében a tagság kezdő napjától kezdődik a Biztosító kockázatviselése.
Biztosítási fedezet: 0-24 óra


Balesetbiztosítási szolgáltatási igények bejelentését érintő tudnivalók

Biztosító: CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.
a)    Ügyfélszolgálat címe: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 11. B épület
b)    Postacím: 1476 Budapest, pf.: 325.
c)    E-mail: ugyfelszolgalat@cig.eu 
d)    Telefon: +36 1/5100-200
 „Kedvezményezett jelölő nyilatkozat”
A biztosító részéről a szerződőnek küldött dokumentumok között szerepel a fenti nyilatkozat.
Ezen nyilatkozat kitöltésével – önkéntes, nincs kötelező érvénye - a Biztosítottnak (tag) lehetősége nyílik kedvezményezettet megjelölni váratlan tragédia esetére. 

Amennyiben a Biztosított nem él a kedvezményezett megjelölésének lehetőségével, akkor a baleseti halál szolgáltatás kedvezményezettje a Biztosított törvényes örököse lesz. Ez esetben a szolgáltatási igény teljesítéséhez szükséges a hagyatékátadó végzés benyújtása, vagyis a törvényes örökös(ök) részére a szolgáltatási összeg kifizetésre csak a hagyatéki végzést követően, az öröklési sorrend alapján kerül sor.

Mire nem terjed ki a biztosítási védelem?

A biztosító mentesül a szolgáltatási kötelezettség alól, ha a biztosított közlési kötelezettséget sértett, vagy ha a biztosítási esemény bekövetkezésénél a biztosított szándékos bűncselekménye, illetve nem orvosi javallatra vagy nem az előírt módon szedett gyógyszer, élvezeti szer (alkohol, kábítószer) játszott közre, továbbá az általános feltételekben foglalt egyéb esetekben.  Ha a kórházi ápolásra nem a biztosított saját egészségi állapota miatt kerül sor, (pl. szülő a beteg gyermeke miatt tartózkodik kórházban),  akkor a biztosító nem nyújt szolgáltatást. 
Nem terjed ki a biztosítás a nem gyógykezelés jellegű eseményekre, mint például a rehabilitáció, gyógytorna. A biztosító kockázatviselése nem terjed ki azokra az eseményekre sem, amelyek oka részben vagy egészben kóros elmeállapot, ionizáló sugárzás, nukleáris energia, háborús esemény, HIV-fertőzés, állam elleni bűncselekmény, terrortámadás. 
Minden esetben a biztosított dönti el, hogy az elszenvedett baleseti sérülést kárigényként bejelenti a biztosítónak, de ezt minden esetben úgy kell megtennie, hogy a baleset körülményei egyértelműen igazolhatók legyenek. Minden káresemény esetén a biztosító hoz döntést arról, hogy a bejelentett sérülést biztosítási eseménynek minősíti-e, ill. milyen összegű lehet a kártérítés.
Fontos megjegyezni, hogy minden szolgáltatási összegre a biztosított, vagy annak baleseti halála esetén a családtagok - kedvezményezetti nyilatkozat esetén az abban megnevezett személy - jogosult.
 

A MOHOSZ Biztosítási tájékoztatót pdf formátumban az alábbi oldalon találja: https://dl.horinfo.hu/MOHOSZ_csoportos_biztositasi_tajekoztato_2023_12.pdf

Részletek a biztosításról alábbi linkre kattintva tekinthetők meg:
https://nyito.mohosz.hu/index.php/horgaszbiztositas