A Duna "Ercsi" szakaszára a területi jegyet az alábbi oldalon tudják megvásárolni:

https://horgaszjegy.hu/ht/horgaszoknak/felfedezes/talalatok/horgasztatas/992/reszletek

A Duna folyam Fejér Megyei szakasza a 1630-1564 fkm közötti részen, közismertebben a Nagytétényi vasúti hídtól a Dunaföldvár előtti Bio-Etanol üzemig tart. Ez egy közel 66 km-es szakasz, mely Fejér megyén kívül még további 3 megye területét érinti. A folyam nemzetközi hajóút része. Aktív vízi forgalom jellemzi, amely szezonálisan főleg a nyári időszakra jellemzően ugrás szerűen megnő a hobbi célú kisgéphajósok és a horgászok jelenléte miatt. A közép-Dunai szakaszról nyílik a Tassi zsiliprendszer, ahonnan át lehet hajózni az RSD területére.
A folyam általános szélessége 400-450 méter, vízmélysége átlagosan 5-5,5 méter.  Természetesen ettől nagyobb eltérések területenként eltérően lehetnek. 
A terület jellemzője, hogy számos holtág található rajta, amelyek közül a legnagyobb az Ercsi -a  Dunaúvjárosi és az Adonyi mellékág, ahová külön területi engedély megváltása szükséges az adott vízkezelőnél. Ezenkívül a Duna partszakasza rendkívül tagolt. Kőruganyok, zátonyok és partvédelmi kövezések találhatóak szinte a teljes szakaszon, amelyek rendkívül jó halmegtartó helyek. Két partján ártéri erdő húzódik, változatos élővilággal. A vízterület jelentős Natura 2000 Természetvédelmi területet szel át.