Mennyivel emelkednek, illetve emelkedhetnek a horgászat költségei?

Mint már korábban bejelentésre került, a Magyar Horgászkártya díja öt év után sem változik. Szintén nem emelkedik az állami horgászjegy díja sem. Változatlan 2024-ben a szövetségi hozzájárulás mértéke is. A tagdíjminimum szintén nem emelkedett.

A MOHOSZ az állami vizeket hasznosító alhaszonbérlői számára előírta, hogy a területi jegyek (kapcsoltan a tagdíjak) áremelése sem haladhatja meg – ide nem értve a külön engedélyt – a 15%-ot. A méltán népszerű országos jegyek árai ennél jóval kisebb mértékben,10%-nál kevesebbel lesznek drágábbak jövőre, de a gyermekjegyek árai nem is emelkednek. Ha valaki azt tapasztalja, hogy számára túl nagy áremelést vagy ismeretlen költségtételt érvényesítenek, hívja az ügyfélszolgálatot. Ezt megelőzően érdemes még elolvasni a tárgyban a decemberi lapszám „Közös pénzügyeink” című írását is.

Valamennyi horgász és horgászszervezet közös érdeke a horgászat költségeinek összevethetősége, átláthatósága!

Bízunk abban, hogy jelen összefoglalóban foglaltakkal számos kérdésre választ tudtunk adni és természetesen az elkövetkező időszakban a honlapunkon, közösségi felületünkön és a szakrendszerben is folyamatosan tájékoztatjuk a horgászokat és a horgászszervezeteket. Kérjük, csak a hiteles csatornákon történő tájékoztatást fogadják tényként, közös érdekünkben… Amennyiben 2024. évi horgászati jogosultsághoz szükséges horgászokmányok kiváltása során bárminemű probléma merülne fel, keressék bizalommal a Horgászjegy Kft. HORINFO ügyfélszolgálatát munkanapokon 8.00–16.30-ig a +36 (59) 324-432 telefonszámon vagy a MOHOSZ 2024. január 3-ától induló Központi Ügyfélszolgálatát minden nap 8.00–16.30-ig a +36 (1) 445-0555 telefonszámon. Írhatnak az ugyfelszolgalat@horgaszjegy.hu e-mail-címre is. Munkatársaink mindenkor készséggel állnak rendelkezésre a horgászok és horgászszervezetek részére egyaránt!